Seminarium: Kablagedesign – samverkan mellan EL & MEK

Seminarium: Kablagedesign – samverkan mellan EL & MEK

Vi bjuder in till kostnadsfritt seminarium i Ljungby 2024-11-05 och Göteborg 2024-11-07!

CCS bjuder tillsammans med inContext in till ett halvdagsseminarium/workshop om Kablagedesign.

Vi kommer presentera lösningar och idéer på temat hur man kan få en mer effektiv och produktiv process, från idé och design till produktion och tillverkning av kablaget. Detta kommer vi bland annat att visa med hjälp av ett exempel från Svetruck.

Vi startar denna seminarieresa runt Sverige med Ljungby och Göteborg, men kommer under våren fortsätta med seminarier på samma tema bland annat i Stockholm och Umeå/Örnsköldsvik och eventuellt på flera intressanta platser, alternativt på förfrågan.

Detta seminarium riktar sig till Dig i Din roll som:

  • Konstruktör / Teknisk chef
  • Produktutvecklare
  • Tillverkare

som på ett eller annat sätt jobbar med att skapa och ta fram digitala underlag för kablagedesign och tillverkning av det fysiska kablaget!

NYA TIDER, NYA MÖJLIGHETER, NYA UTMANINGAR

Tack vare digitaliseringen har det öppnats möjligheter för att skapa en 1:1 digitalbild och tvilling av kablaget.

Detta kan användas för att modellera prototyper och hantera förändringar i den digitala tvillingen innan de tillämpas i verkligheten. Med detta arbetssätt ökar chanserna till lyckade slutresultat avsevärt då de redan provkörts och verifierats i den virtuella världen.

Men detta skapar också nya utmaningar för den dagliga verksamheten och vi kommer att visa och ge svar på några av dagens utmaningar inom design och tillverkning av kablage:

  • Hur E³.series kan hjälpa industrin att effektivisera utvecklings- och tillverkningsprocessen kring hanteringen av kablaget.
  • Hur E³.series kan ge Dig i Din roll som konstruktör/ingenjör/produktutvecklare eller tillverkare mer tid att göra det som Du brinner för med ett lyckat resultat.
  • Hur E³.series kan minimera den tid som Du behöver lägga på att leta efter och dela information med flera olika intressenter och deltagare i hela processen, genom att jobba i en gemensam ”modell” och med samma data.

WORKSHOP

Vi kommer med hjälp av E³.series visa ett exempel på hela processen hur man från grunden kan skapa och hantera kablagescheman och samverka med 3D-MCAD (i detta specifika fall CREO) för att reservera erforderligt utrymme och erhålla de fysiska längderna och generera det slutliga produktionsunderlaget (E³) för tillverkning.

Vi kommer även med ett ”kund-projekt” från Svetruck visa ett exempel på hur data och information från ett ”designföretag” kan delas med en kablagetillverkare för att minimera antal arbetsmoment och risker för felkällor i informationshanteringen.

Vi kommer även att visa hur DU som kablagetillverkare med hjälp av E³.HarnessBuilder från grunden kan skapa ett mer detaljerat underlag för Din tillverkning och produktion.

Om någon deltagare har några speciella funderingar är ni välkomna att skicka dessa till oss i förväg så ska vi försöka ta upp dem under seminariet.

PLATS & AGENDA

Vi kommer börja dagen kl 08:00 med registrering och en gemensam frukost med kaffe, te, macka. Officiell agenda börjar kl 08:30 och seminariet avslutas med lunch mellan 12:00 – 13:00.

Göteborg

Plats: Zenseact, Lindholmen
Datum: Torsdag 7 November
Tid:  08:00 – 13:00
Detta seminarium kommer hållas på SVENSKA

Ljungby

Plats: Hotel Terazza
Datum: Tisdag 5 November
Tid: 08:00 – 13:00
Detta seminarium kommer hållas på ENGELSKA

Eventet är kostnadsfritt! Vid ev. avbokningar senare än 2024-10-25 alternativt uteblivet deltagande kommer 500SEK att debiteras

För Er med ev allergier, vänligen informera oss om detta så vi i största mån kan ta hänsyn till detta vid ev förbeställningar av mat.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: Senast 2024-10-18

Om du har några frågor eller tvivel, tveka inte att kontakta oss.

Skicka gärna vidare den här inbjudan till dina kollegor!

ANMÄL DIG TIL SEMINARIUM

Vänligen fyll i detta formulär för att anmäla dig till seminariet. Välj antingen Ljungby eller Göteborg.

Plats:(Obligatoriskt)